Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
    Тази кола е бившата моя ! Всичко което е писано за нея е вярно !!! Защото аз съм го сменял ! До колкото знам момчето се е върнал от София в СЗ да живее и му трябват пари за ремонт на жилището ! Ниво на оборудване е ЕКСКЛУЗИВ ! Колата си заслужава всяка стотинка !
    Да уе .. ма снимките на колата са грозни .. и затова колата не става. Сигурно тука си мислят, че човек не си е купил фотоапарат за 1000 лв, сигурно нема пари да си поддържа и колата.

---------- Post added at 13:04 ---------- Previous post was at 13:00 ----------

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
    http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...0&slink=bj11d2 - арее... някой изгоря тука
    Едната от колите които коментирате е моя!
    Аз вече две 159 съм продал на колеги от форума и никой не се е оплакал! Това емотиконче, което си го сложила .. не мога да разбера .. някой искаш да те ебе ли ?! или ти искаш да ебеш някой ?! или пък някой се е е преебал с тази кола ?! Ти колежке кога стана калайджийка и кога ти почерня задника за да даваш мнения за някоя кола? Или това дето го е написал някой друг колега - за теб е "чиста монета" ?

Аман от семкаджии !
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Quote:
      Originally Posted by vovata
      Тази кола е бившата моя ! Всичко което е писано за нея е вярно !!! Защото аз съм го сменял ! До колкото знам момчето се е върнал от София в СЗ да живее и му трябват пари за ремонт на жилището ! Ниво на оборудване е ЕКСКЛУЗИВ ! Колата си заслужава всяка стотинка !

Да уе .. ма снимките на колата са грозни .. и затова колата не става. Сигурно тука си мислят, че човек не си е купил фотоапарат за 1000 лв, сигурно нема пари да си поддържа и колата.

Quote:
      Originally Posted by Bella
      http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...0&slink=bj11d2 - арее... някой изгоря тука

Аз вече две 159 съм продал на колеги от форума и никой не се е оплакал! Това емотиконче, което си го сложила .. не мога да разбера .. някой искаш да те ебе ли ?! или ти искаш да ебеш някой ?! или пък някой се е е преебал с тази кола ?! Ти колежке кога стана калайджийка и кога ти почерня задника за да даваш мнения за някоя кола? Или това дето го е написал някой друг колега - за теб е "чиста монета" ?

Аман от семкаджии !

Баси...аз си мислех, че само мен си "пре***л", пък то имало още един колега .
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение

Аман от семкаджии !
        Нищо не мисля аз ... просто гледам , че в сайтове немски и италиански кола с тези екстри , този двигател и тази година не пада под 6 000 евро ... даже и под 7 000 почти няма ... та си правя една елементарна обратна калкулация за колко би могла да бъде закупена за да се продава в Бг на тази символична цена . За да се пусне тук на 8 500 лв без значение дали е докарана на ход или на автовоз разхода е има няма 1 000 лв , значи става 7 500 лв . Едва ли някой ще си губи времето да продава кола с по - малко от 1 500 лв чиста печалба ... значи пада на 6 000 лв . Ако и е платена еко таксата ето ти още 260 лв мисля че беше минус и падаме на цена от 5 740 лв . Значи тази кола би трябвало да е закупена най - много за тази цена без значение от къде ( обикновено от Италия ) и.... влез в един италиански сайт и виж кола за около 2 650 евро с тези екстри и тази година на какво дередеже е за да се подарява за тези пари . Обикновено това са коли с големи проблеми в двигателят , катастрофирали и ремонтирани 5 за 4 или коли на доста над 300 - 350 000 км.
        Разбира се това са само мои предположения .
        Чудя се просто как е възможно колите в България по автокъщите хем да са по - евтини , хем на много по - малко километри , а пък са внасяни било от Италия, Германия или Австрия ... все места на което се карат колите,не се държат в гаража . Може и да греша ... но лично аз не бих поела риска с автомобил за има няма 2 700 евро и след това да очаквам,че няма да ми излезне златен , че и платинен .
        Айде и ако може никой да не се засяга , нищо лично към никой , просто наблюдавам цени насам - натам и сравнявам и се чудя след това как може чужденците да са толкоЗ прости , че да не идват да си купуват коли от България
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
        140 HP + Chip Tuning -> ex
        Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
        Born to make me happy

Comment

• Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
          Quote:
          Originally Posted by vovata

Quote:
          Originally Posted by Bella

Аман от семкаджии !

Баси...аз си мислех, че само мен си "пре***л", пък то имало още един колега .
          Ти беше първия преебан ! Кажи сега колко строшена кола ти продадох и в кви разходи се вкара за нема 2 години. Голем казан излезна твойта кола

Той и Мурджев прееба един друг колега от форума, като му продаде неговата чума, дето сички я оплюваха, че немала екстри като масажи на ташаците и обдухване на сфинктера ..

Ама българите сме такива .. с трици маймуни ще хващаме. Некой германец примерно преди 7-8-9 години е броил за некоя 159 40 хилки евра или я е изплащал 5 години и същия чужденец е "бил" длъжен да я пази колата пак толкова години, та некой нашенец да я вземе за 10% от стойността на нова и да е във фабрично нов вид ... Е нема как да стане .. Аз обяви в тоя форум избягвам да пускам. Но снощи ей така за майтап пуснах една, която не е Алфа и чакам сега одобрение. Да видим какви ше са изказванията за нея, че ми е много интересно.
          Last edited by DiStefano; d.m.y г., 13:24.

Comment

• До скоро в този форум ме убеждавахте, че няма качествена 159-ка за 8-9 хил.лв колкото тогава бях готова да дам , а сега казвате , че видиш ли това е реалната цена ... то човек ако ви чете може да си сложи въжето още на вторият ред .
            Видях няколко 159-ки на ниски цени и определено не желая да поемам риск , това си е лично мое решение .
            В същото това време определено кола от Германия е далеч по - добър вариант ако има кой да е прегледа там преди да се заплати ... нищо , че ще излезне малко по - скъпо все пак поне аз не купувам всеки ден нова кола .
            Успех на всички с пукупко - продажбите !
            Born to make me happy

Comment

• Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
              Нищо не мисля аз ... просто гледам , че в сайтове немски и италиански кола с тези екстри , този двигател и тази година не пада под 6 000 евро ... даже и под 7 000 почти няма ... та си правя една елементарна обратна калкулация за колко би могла да бъде закупена за да се продава в Бг на тази символична цена . За да се пусне тук на 8 500 лв без значение дали е докарана на ход или на автовоз разхода е има няма 1 000 лв , значи става 7 500 лв . Едва ли някой ще си губи времето да продава кола с по - малко от 1 500 лв чиста печалба ... значи пада на 6 000 лв . Ако и е платена еко таксата ето ти още 260 лв мисля че беше минус и падаме на цена от 5 740 лв . Значи тази кола би трябвало да е закупена най - много за тази цена без значение от къде ( обикновено от Италия ) и.... влез в един италиански сайт и виж кола за около 2 650 евро с тези екстри и тази година на какво дередеже е за да се подарява за тези пари . Обикновено това са коли с големи проблеми в двигателят , катастрофирали и ремонтирани 5 за 4 или коли на доста над 300 - 350 000 км.
              Разбира се това са само мои предположения .
              Чудя се просто как е възможно колите в България по автокъщите хем да са по - евтини , хем на много по - малко километри , а пък са внасяни било от Италия, Германия или Австрия ... все места на което се карат колите,не се държат в гаража . Може и да греша ... но лично аз не бих поела риска с автомобил за има няма 2 700 евро и след това да очаквам,че няма да ми излезне златен , че и платинен .
              Айде и ако може никой да не се засяга , нищо лично към никой , просто наблюдавам цени насам - натам и сравнявам и се чудя след това как може чужденците да са толкоЗ прости , че да не идват да си купуват коли от България

Значи ем има логика в това дето си написала ... хем няма. Повечето големи тук в БГ автокъщи не се занимават да ходят да обират от частни лица по чужбина коли. Те си имат посредници там, които в повечето случаи са хендлери (така наречените примерно в Германия) - демек автотърговци с шоуруми, къщи, плацове, дворове и т.н. Един автовоз за 9 коли се пълни наведнъж от едно място. Отива нашия джамбазин там и от 1 място примерно му се прави пакетна цена за 9 автомобила. И така .. ти гледаш цена 6000 евро, ама той щото е взел 9 или повече или по-малко коли от там като му направят цена за всичките - тази му излиза примерно 4000. Другото, което е тук повечето гюбрета се вкарват от Италия, а там са "сериозно" по-евтини от Германия ... и има защо. И така нататък и така нататък .. не ми се обяснява. Нова кола с твоите изисквания за 10 бона и/или повече нема да намериш !

---------- Post added at 15:33 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

До скоро в този форум ме убеждавахте, че няма качествена 159-ка за 8-9 хил.лв колкото тогава бях готова да дам , а сега казвате , че видиш ли това е реалната цена ... то човек ако ви чете може да си сложи въжето още на вторият ред .
              Видях няколко 159-ки на ниски цени и определено не желая да поемам риск , това си е лично мое решение .
              В същото това време определено кола от Германия е далеч по - добър вариант ако има кой да е прегледа там преди да се заплати ... нищо , че ще излезне малко по - скъпо все пак поне аз не купувам всеки ден нова кола .
              Успех на всички с пукупко - продажбите !
              Риск поемаш и със 159-ка, която струва 20 бона и повече. Единствено риск нема да поемеш ако идеш в магазина и нова с гаранция ... макар, че и там има некои уловки. Като не можеш да плуваш - стоиш на брега. В твоя случай - караш си старата кола и гледаш.

Обобщавам - Парите си ги даваш за железо и пластмаса. Железото и пластмасата се трошат та ако ще да са най-скъпите и най-новите. Ако са диаманти - тогава е друго вече.

Comment

• Аз лично съм писал многократно, ама пак мога да споделя, не ми пречи:
                Купих колата на 150 хил. , сега е на 190 хил. абсолютно реални и проверени км., за година и половина.
                Та за тази година и половина смених:
                - махнах вихрови клапи, превантивно
                - смених термостат, една биалетка и рециклирах един носач
                - смених масла, филтри, ремъци, ролки, течности и подгревни свещи
                - смених съединител + маховик - това беше най-скъпият ремонт 1200 лв. с труда.
                - мисля, че имаше две или три крушки, които пропускам.
                - купих втори комплект джанти + зимни гуми
                - пребоядисах колата, след градушката по каско
                Колата е произведена 2006, първа регистрация 2008г вкарана в БГ на 90 хил. км, обслужвана в БГ във форумни сервизи, с премахнат ДПФ и чип на около 190 к.с., с кожен салон би колоре, доста запазен, единствено има няколко драскотини по пластмасовите детайли около жака за ключа, но това се сменя или прави, дабъл дин на Сони и т.н.
                Няма да го крия -купих я за 10 хил. лв., буквално на шега, след дълго почти 6 месечно обикаляне по автокъщите - просто Стефан беше писал на шега, в някоя от темите, че ако някой отиде и му даде 10 бона за неговата и ще я даде - обадих му се, разбрахме се и вс. точно. Та това е моята история, която доказва (поне за мен), че има и читави екземпляри на прилични цени, дори в БГ, но иска много обикаляне и търпение.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
                ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Значи ем има логика в това дето си написала ... хем няма. Повечето големи тук в БГ автокъщи не се занимават да ходят да обират от частни лица по чужбина коли. Те си имат посредници там, които в повечето случаи са хендлери (така наречените примерно в Германия) - демек автотърговци с шоуруми, къщи, плацове, дворове и т.н. Един автовоз за 9 коли се пълни наведнъж от едно място. Отива нашия джамбазин там и от 1 място примерно му се прави пакетна цена за 9 автомобила. И така .. ти гледаш цена 6000 евро, ама той щото е взел 9 или повече или по-малко коли от там като му направят цена за всичките - тази му излиза примерно 4000. Другото, което е тук повечето гюбрета се вкарват от Италия, а там са "сериозно" по-евтини от Германия ... и има защо. И така нататък и така нататък .. не ми се обяснява. Нова кола с твоите изисквания за 10 бона и/или повече нема да намериш !
                  Очаквах да чуя точно това и направо не знам как точно всеки път се случва така ,че се взимат от едно място цял автовоз и цените падат на половин ... ще ида да си взема и аз един автовоз накрая
                  Иначе цените на стари коли в Европа вече са доста високи .
                  Относно взимането на кола от автокъща от Германия си е същото прецакване почти като това от Автокъща в Бг . Там както всички знаете собствениците на подобни места са турци , украйнци , иракчани и подобни субекти на които честността не им е в кръвта .
                  Истината е една кола от частно лице с история и щателен преглед в сервиз .
                  Останалото за съжаление е дроб - сърма и аз се убеждавам с всеки изминал ден в това .
                  А дали съм готова да дам много повече от 10 хил това ще покаже времето след като взема 159 , а до тогава не мисля да харча пари за съмнително евтини автомобили .

Едно въпросче... какво общо има продажната цена на автомобила с това за какви пари е взета на килограм заедно с още 8 или 9 ? Кой джамбазин няма да иска да спечели двойно от 1 кола а ще се задоволи с има няма 1 - 2 000 лв печалба ? Защо му е на човека да пуска кола с тези екстри на тези цена при положение , че би могъл да и вземе доста повече без проблем ?
                  Кой бяга от едни 2 - 3 000 лв ???
                  Тъй де пак си разсъждавам аз само ... не се сърдете !
                  Born to make me happy

Comment

• Сега дали цените падат на половина - не знам. Ама съм чувал всякакви истории - аз лично .. пък и съм се нагледал на всякакви неща .. включително и бой м/у врачанин и словак за една Мазда 6. Както и да де ... Моето камионче е за 3 коли и аз купувам само от частни лица, които са немци, румънци, македонци, българи и секакви други дето живеят и работят там. По автокъщи не ходя и не мисля да го правя. Логиката е, че реално всички пазаруват от частни лица, закарват колата в автокъщата и си слагат колкото им е кеф.

Comment

Сега дали цените падат на половина - не знам. Ама съм чувал всякакви истории - аз лично .. пък и съм се нагледал на всякакви неща .. включително и бой м/у врачанин и словак за една Мазда 6. Както и да де ... Моето камионче е за 3 коли и аз купувам само от частни лица, които са немци, румънци, македонци, българи и секакви други дето живеят и работят там. По автокъщи не ходя и не мисля да го правя. Логиката е, че реално всички пазаруват от частни лица, закарват колата в автокъщата и си слагат колкото им е кеф.
                      Ако е така давай да ти давам заявка и да ми търсиш кола от частно лице за да не си губя времето аз .
                      Много често частни лица заменят своят стар лош автомобил за нещо по - читаво в автокъщата и за съжаление по - голяма е вероятността да попаднеш на лош автомобил в автокъща от колкото от частно лице и все пак всичко е крайно относително .
                      Бих взела кола от всяко едно място стига да е ОК като цяло и човека да е съгласен да си дойда с мои хора на оглед . Така че ... търси една 159-ка и за мен , 2,4 дизелче и с кожен салон ... за боята претенции нямам
                      Born to make me happy

Comment

• Нека преминем на лично .. достатъчно омазахме темата ..

Comment

• Човек е по важно да има късмет от колкото да заведе 100 майстора на оглед.Понеже за всеки масйтор си има майстор Към колежката Bella,мога да те заведе за 159-ка в автокъща не държана от турци, шиптъри и подобна зган а от културни холанци.Най-ефтината им кола в автопарка почва от 5000 евро.Всичките им автомобили ги дават със сервизна история и гаранция от тяхна страна от минимум 3 месеца и сертификат за реални километри.Само че цените им са..........аз като ги гледам.......викам тоя е луд тия пари няма кой да му ги даде....... пазарлък с тях не се прави,най-много да ти счупат 150 евро за транзитки, ако искаш да и свалиш повече въобще не те бават,ами направо ти отварят вратата и ти казват ,,дуй,, тоест чао на холански
                          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Нека преминем на лично .. достатъчно омазахме темата ..
                            Съгласна !
                            Born to make me happy

Comment

Съгласна !

Ееее недейте на лично, сапунения сериал в случая ще е голям
                              Ще има много напрежение, обрати и надявам се щастлив край , ще си остана с надеждите но все пак това е ще е сапунка
                              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Съгласна !
                                Тук може да излезе нещо!
                                145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
                                159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
                                159 1.9jtdm 05г.

Comment

Working...
                                X